12 Mayıs 2008 Pazartesi

Google Tips!


Google Arama ipuçlarını biliyor musun desem, eminim cevabın havalı bir tabi ki olur. Ve fakat bilmiyorsun işte:) En azından henüz keşfetmediğin ama kullanıldığında resmen hayatını kolaylaştırabilecek mini mini ipuçları var Google'ın. Bunun için deneme yanılma yöntemini kullanmak yerine, her Pazar Sabah gazetesiyle birlikte "İşte İnsan" ekini alıp, ana sayfada (yukarıdaki ilanda olduğu gibi) gayet net ve kısa ipuçlarıyla" Nasıl arama yapsam da tek vuruşta aradığımı bulsam" sorusunun ve benzeri tüm kısa yoldan hedefe ulaşma sorununun cevaplarını görebilirsin. Benden söylemesi.. ;)

2 yorum:

Olcayto Cengiz dedi ki...

Bravo...Dünya'da Google'a kırmızı zemin koyan ilk ülke olduk herhalde...Açıkçası ne bir orijinallik, ne bir pırıltı..."İnsan kaynakları eki, buna gönderme yapan bir başlık işi çözer"...di mi?..Değil işte.
Gayet net ve kısa ipucu mu? Hani ipucu? İpucu gizli bir durumda işe yarar, orada kocaman "Kendimi şanslı hissediyorum" butonu var. Ha keza, "direkt aradığın sayfaya git" ne demektir o da göreceli, zira sistem en sık arananlar üzerinden Google'ın harika bir filtreleme sistemi ile en yaklaşık sonuçları veriyor. Bu ilan kimin eseri bilmiyorum, deli gibi seçenekler sunan ve çok daha enfes çalışmalar varken gidip bunu seçen Google Türkiye'nin mi, yoksa böyle bir müşteriye "The Economist"den çakma kırmızı zemine beyaz metin dayamış ajansın mı.
Biraz sert oldu belki de bilmiyorum ama sadece çok kızdım.

Adsız dedi ki...

Sergey Brin, bu özellik yüzünden, büyük bir reklam gelirinden olduklarını söylemişti bir söyleşisinde. Çünkü, aramaları göstermeyip (dolayısıyla, varsa sponsor bağlantılar) direk siteye erişiyorsun. Sonuç olarak bu küçük butonun ederi kendilerini ilgilendirmeyip, kaldırmayacaklarını söyledi.

Add to Technorati Favorites