5 Mayıs 2008 Pazartesi

"7" Koleksiyonu!


Ne zamandır aklımdaydı, bir türlü yazamadım.
Geçen haftalarda Antalya'da geçirdiğim cennet bir haftasonunda canım annem, kayınvalideme içime sinecek bir hediye ararken, Paşabahçe'ye uğramış olmaktan müthiş bir memnuniyet duydum. Çok özel ürünler, ışıklı vitrinlerde farklı konsept ve isimlerde koleksiyon halinde sergileniyor. Zaten görünüşleri harika, hele bir de anlamlarını öğrendiğimizde nişanlımın ve benim resmen nutkumuz tutuldu. Büyülenmemek elde değil.. Osmanlı koleksiyonundan, "7" nin tüm içeriğini ve sırlarını ortaya koyan koleksiyona kadar teker teker her ürünün kendine has bir manevi anlamı ve anlatımı var. Mesela yukarıdaki görsel 7 koleksiyonundan, "Kamil Vazo" olarak adlandırılmış. Müslümanlıkta "Dinin Kelimesi" anlamındaki "Kelime-i Tevhid" 7 kelimeden oluştuğu için, Kamil; "Allahtan başka tanrı yoktur; Muhammed O`nun elçisidir." içeriğiyle, yalnızca 200 adetle satışa sunuluyor. Aldığınız ürün, asaletine yakışır bir şekilde, ahşap bir sandığın içine yerleştiriliyor ve üzerinde sınırlı sayının kaçıncı ürünü olduğunu belirten bir sertifikayla takdim ediliyor. Bu örnek yalnızca bir tanesi..Lütfen girin, bakın, inceleyin. Türkiye'de böyle özel anlayışların sergilenmesi ve düşünülmesi gerçekten gurur verici. Keşke daha da çok yayılsa, daha fazla yerde yayınlansa..Tebrikler Paşabahçe.

MEVLANA'NIN 7 NASİHATİNİN HER BİRİ AYRI ÜRÜN...
(kaynak)

Yedi sayısının gizemi ve tüm kültürlerde yer alması nedeniyle seçilen "7" teması, Paşabahçe'nin yeni koleksiyonundaki el yapımı camlarında Mevlana'dan Buda'ya, Yediuyurlar Efsanesinden 7 kapı geleneğine kadar 7 sayısı ile ilgili kültürel motiflerle işlendi.
Paşabahçe mağazalarında yarından itibaren satışa sunulacak yeni koleksiyonda, Mevlana'nın 7 nasihatının her biri için ayrı ürün tasarlandı. 24 Ayar altın yaldız kullanılarak dekorlanan eserler, vazo, kase, nazarlık, şekerlik, mumluk ve kandil formlarına sahip.
Koleksiyonda Mevlana'nın "şefkat ve merhamette güneş gibi ol" öğüdünü simgeleyen güneş vazo ile "kusurları örtmede gece gibi ol" öğüdünü simgeleyen gece vazonun yanı sıra, 7 kapı geleneğini simgeleyen yedi kapı vazo, 7 kollu şamdanı simgeleyen şamdan kase ve Kelime-i Tevhid'in yazılı olduğu kamil vazo, koleksiyonun en dikkati çeken parçaları arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Add to Technorati Favorites