30 Nisan 2008 Çarşamba

Pangea Day!

Pangea günü için geri sayımda 10 gün!

Usta film yapımcıları, insanların diğer ülkelere bakış açısını değiştirmek amacıyla bir arayışa girmişler. Pangea Day'de o şekilde ortaya çıkan, dünyanın filmler aracılığıyla bir araya gelişini yansan muhteşem bir etkinlik.

Pangea Day sitesini ziyaret edip, farklı bir dünya hayal etmenin zamanı geldi.

Daha ayrıntılı anlatmak gerekirse; Pangea Day dünyayı filmin gücüyle bir araya getirecek olan etkinliğin adı. 10 Mayıs 2008'de Kahire, Kigali, Londra, Los Angeles, Mumbai, ve Rio de Janeiro güçlü filmler, canlı müzik ve vizyoner konuşmacıları canlı yayınla sunmak için birbirlerine bağlanacaklar. Program, internet, televizyon ve mobil telefonlardan milyonlarca izleyici tarafından canlı olarak takip edilebilecek. 24 Kısa filmin gösterileceği ( ki aralarında yönetmen Serdar Ferit ve filmi Elevator Music'de bulunuyor) canlı müzik gösterilerinin de yer alacağı etkinlik için bak ne muhteşem videolar var..(Bu arada devam eden gelişmeleri takip etmek için Pangea Day'in Türkiye sitesini inceleyebilirsin)

Robin Williams'ın çağrısı böyle olur../Robin Williams sings for Pangea Day!


Filmin dünyayı kurtarabilir mi?/Can your film change the world?


Aşağıdaki videonun hikayesi gerçekten çok etkileyici.
Yönetmen Kosai Sekine'nin Türk marşını seçmesinin nedeni Türkiye ve Japonya'nın tarihe dayanan bir dostluklarının olması. Bunu takriben anlatılan hikaye ise şu;

"Tarihi İpek Yolunun batı ve doğu uçlarında yer alan Türkiye ve Japonya, 19. yüzyıldan günümüze geleneksel dostluk ilişkilerine sahip olmuşlardır. Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, resmi bir ziyaret amacıyla Japonya’ya gönderilen Ertuğrul Fırkateyninin 16 Eylül 1890 tarihinde Japonya sahillerinde batmasını takiben anılan Fırkateynin 609 mürettebatından hayatta kalan 69 denizci, Japonya İmparatoru Meiji’nin talimatıyla Hiei ve Kongo isimli iki askeri gemi ile İstanbul’a gönderilmiştir. Bu facia Japonya ile Türkiye arasındaki karşılıklı anlayışın ve dostluk ilişkilerinin sağlam bir temele oturmasına vesile olmuştur." (kaynak)

(Leading film-makers are seeking to change the way we think about other countries. This is one of a powerful series of films to be shown on Pangea Day, May 10, "the day the world comes together through film".

Visit the Pangea Day's site, register your screening for May 10. It's time to imagine a different world.

Watch the first two clips for Pangea day, but the one below's story is really impressive; the Japanese troupe performs the Turkish national anthem.

The director chose the Turkish anthem because of the historical friendship between the two countries. In 1864, the frigate Ertuğrul was constructed in İstanbul. The government sent the Ertugrul with Commander Pasha and his crew to Japan. The voyage turned out to be fatal; except for 69 survivors, the Pacific Ocean claimed the lives of Pasha and his men. Deeply saddened by the tragic event, the Japanese Government helped the few survivors return to Istanbul, bringing with them the condolences of the Japanese Government. The historic event of the Ertugrul tragedy was memorialized in Oshima as a mark of friendship of the Japanese people for Turkey.)

İşte bir Japon'un yorumuyla İstiklal Marşı..


Concept: JOHANNES LEONARDO
Director: Kosai Sekine
Executive Producer: Andrew Thomas, Rumi Takahashi
Producer: Satoshi Takahashi
Cinematographer: Koichi Sasame

1 yorum:

Sait Akdemir dedi ki...

Güzel bir oluşum. Sonuçlarını merakla bekliyorum. Umarım dünyayı değişteremezse bile değişime önayak olur...

Add to Technorati Favorites