30 Nisan 2008 Çarşamba

Black&Rouge

HSBC Black&Rouge
Video sent by Advertlover

Grey Worldwide,İstanbul

Tebrikler arkadaşlar!

ROUGE & BLACK BACKSTAGE

Türkiye’nin kadına ve erkeğe özel ilk kredi kartları Advantage Rouge ve Advantage Black’in lansman filminin çekimleri, nisan ayının ilk haftasında İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirildi.

Kadın ve erkeğin asırlar boyu süren birbirine hükmetme çabasından yola çıkılarak düşünülen proje, bu özelliğinden dolayı uzun araştırmalar sonrasında başlamalıydı.

Hazırlıklara, haftalar öncesinden Türkiye’de başlandı.
Projeyi ekrana en iyi yansıtacak olan yönetmenin bulunması yaklaşık bir hafta sürdü. Uzun süren araştırmalar sonunda yönetmen koltuğuna, İtalyan yönetmen Ricardo Grandi geçti. Bu, Grandi’nin Türkiye’den bir marka için çektiği ilk reklam filmiydi.

Yönetmen seçiminin ardından, sıra yönetmenle birlikte gerçekleştiren cast ve dansçı seçimine geçildi.
Yüzlerce profosyonel oyuncu arasından, Advantage Rouge ve Advantage Black ruhunu en iyi yansıtacak kadın ve erkek oyuncular seçildi. Toplam 12 kişinin rol aldığı filmde ana karakter olarak iki Türk oyuncu, Adalet Çimen ve Serdar Yeğin yer aldı. Bu iki oyuncuya İtalyan dansçılar eşlik etti.

Lirik bir anlatıma ve diyaloğa dayalı olan filmde; Venüs’ün, Mars’ın, aşkın, gücün, Rouge ve Black’in ruhu, Adalet Çimen ve Serdar Yeğin’le hayat buldu.

Çekimler esnasında yönetmenin titizliği ve oyuncuların heyecanı gözlerden kaçmadı.

Filmin kırmızı ve siyah renklerdeki sahne tasarımı, yine ağırlıklı olarak aynı renkler kullanılarak tasarlanan kostümleri, ışığı, sesi kısacası her şeyi filmin ana konsepti olan birbirine hükmetme çabası içindeki kadın ve erkeğin ruhuna bağlı kalınarak en ince ayrıntısıyla düşünüldü.

İtalyan kareografların, İtalyan dansçılarla hazırladığı kareografi, uzun ve hummalı çalışmalar sonrasında şekillendi. Birbirine meydan okuyan kadın ve erkeklerin yaptığı her figür, mükemmeli yakalamak için defalarca tekrarlandı ve kameralara kaydedildi.

Filmin post production ve telesine işlemleri yine Milano’da gerçekleşti.

Filmde müzik olarak, dünyada müziğin dehası olarak kabul edilen Mozart’ın Requiem Lacrimosa isimli bestesi kullanıldı. Mozart’ın bestesi, Ömer Ahunbay tarafından yorumlandı. Ömer Ahunbay yönetimindeki koro tarafından okunan “Avantajın Varsa Avantajın Var” sloganı müziğin son kısmına yerleştirildi.

Görünümüyle, özellikleriyle, kokusuyla kısacası her şeyiyle farklı iki kredi kartı işte böyle doğdu.

Advantage Rouge Advantage Black
Ayrı dünyaların ayrı avantajları...

YY: Engin Kafadar, Tugbay Bilbay
Y.Ekip: Cem Özkurt, Serkan Balak, Tuna Balkan,
Orhan Tanak, Gül Arı, Nilay Tuncay, Murat Şener, İsmail Aydın
Müş. İlişk.: Merve Turan Baştan, Goncafem Başçelik,
Selin İnan, Arda Gökçer, Özlenen Halıçınarlı
ST: Esra Köprülü, Sonat Antepli
Prodüksiyon: Murat Erman, Mert Bilen, Gülay Düş
Yönetmen : Ricardo Grandi
Müzik: Ömer Ahunbay






1 yorum:

Olcayto Cengiz dedi ki...

Nacizane eleştirilerim olacak,
olumlu olarak:
Reklamın görselliği çok çok temiz, müzik zaten ortada, farklı bir dil kullanması çok özgün.
Ancak,
Ben kişisel olarak seçilen oyuncuları sevmedim. Görsellik ve müzik yanında ezik kalmışlar. Çok daha "erkek" çok daha "kadın" çok daha kuvvetli sesler duymak istedi kulağım. Kart tasarımları, bilhassa kartların üstündeki "rouge" ve "black" tipoları gerçektn hiç içime sinmedi. Görsel olarak da, hadi kadınların ki kurtarır diyelim ama erkek için olan kart, nasıl diyeyim, "fazla cafcaflı"...Halbuki, bence reklamın 38.saniyesinde silüetler olarak kartın olması gereken zemini nefis bir şekilde ortaya çıkıyor mesela...Olması gereken değil de, olabilecek diyelim.
Ve en büyük takıntım, isimleri...İllallah demek istiyorum ingilizce'den. Ve reklamda da tertemiz bir türkçe ve senin de anlattığın gibi vurgulu lirik bir anlatımdan sonra "ruğj...bılekkk" acayip tırmaladı kulağımı..."Kırmızı" ve "Siyah gibi enfes iki kelime dururken bu isimler neden?!...HA kurumun tercihi ise bilemeyeceğim ama, Grey en azından bu konuda kurumu silkeleyebilirdi...(Hoş, adı geçen kurumun da adı 'edvıntıc"...)

Tabi bunlar benim fikirlerim nacizane :)

Add to Technorati Favorites