29 Şubat 2008 Cuma

Robot Telefonlar/ Japanese cellphone robots


Bu Japon'lar alem adamlar. Dizilerde, yaptıkları işlerde beni hep bir tarafları çok güldürmüş, diğer yandan hayretler içinde bırakmıştır. Bu ne azim, bu ne hız ve yaratıcılık. Şimdiki yenilikleri ise; Japonya'nın telekom devlerinden Softbank Mobile için tasarladıkları robotik telefonlar.
Kendileri her ne kadar hareket edemeseler de, kullanıcısının alışkanlıklarına akıllı bir yolla karşılık verebiliyorlar. Diyelim ki belli bir arkadaşını çok arıyorsun, ve akıllı robot bunun farkında. İçeriğindeki çeşitli yüzün ağzından robotumuzun cevabı 'Onu bugünlerde çok arıyorsun,sence de öyle değil mi?" olarak karşına çıkıyor. Nisan'da piyasaya sürülecek ürünün fiyatı henüz belli değil. Meraklılarına duyurulur.

Japanese telecom giant, Softbank Mobile Corp.’s new mobile line looks like a small humanoid with attachable arms and legs, with the screen showing various faces.

Although this cellphone robot doesn’t move by itself, it comes with enough artificial intelligence to learn the user’s habits. If the user calls a particular person many times, a text phrase such as “You’re calling her often these days, aren’t you?” comes out of the face’s mouth.

This cellphone robot will be released in April, price is not disclosed yet.

Hiç yorum yok:

Add to Technorati Favorites